Διαχείριση ακινήτων

Η Hellas Property Management δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δέκα χρόνια και στελεχώνεται από είκοσι πέντε άρτια εκπαιδευμένους συνεργάτες.

Ταυτόχρονα η εταιρία μας ασχολείται με την ανακαίνιση και ανακατασκευή διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ιδέα της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν διαπιστώσαμε ότι πολλοί από τους πελάτες μας στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό, δεν είχαν το χρόνο, και δεν επιθυμούσαν να ασχολούνται με τα προβλήματα που προέκυπταν στα ακίνητα τους. Αρχικά αναλάβαμε δοκιμαστικά τη διαχείριση κάποιων ακινήτων. Σύντομα θεωρήσαμε ότι ήταν καιρός να δημιουργηθεί μια εταιρία που να ασχολείται αποκλειστικά με την διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Σήμερα, είμαστε μια στελεχωμένη εταιρία με πλήρως εξειδικευμένα και έμπειρα μέλη, που μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες σας προσφέροντας σιγουριά και την υψηλότερη δυνατή απόδοση της επένδυσής σας.

Υπηρεσίες Διαχείρισης Ακινήτων

Καταγραφή του ακινήτου

Καταγραφή του ακινήτου

Η σωστή παρουσίαση και ο κατάλληλος χρόνος είναι το παν. Οι εξειδικευμένοι διαχειριστές μας είναι εκπαιδευμένοι να βγάζουν επαγγελματικές φωτογραφίες, να σχεδιάζουν τις κατόψεις και να γράφουν λεπτομερείς περιγραφές των ακινήτων με μία μόνο επίσκεψη στο χώρο.
Το αποτέλεσμα : Το ακίνητό σας είναι έτοιμο για διακίνηση σε λίγες μόνο μέρες.

Ολοκληρωμένο marketing

Ολοκληρωμένο marketing

Γνωστοί για το ολοκληρωμένο διαφημιστικό μας πρόγραμμα, επενδύουμε ετησίως χιλιάδες ευρώ ώστε τα ακίνητα των πελατών μας να έχουν τη μέγιστη προβολή σε μια πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης που συμπεριλαμβάνουν, εφημερίδες, το μηνιαίο περιοδικό μας, e-mail, SMS, και φυσικά στο διαδίκτυο.

Εύρεση αξιόλογου ενοικιαστή

Εύρεση αξιόλογου ενοικιαστή

Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα εξετάσει τα οικονομικά δεδομένα κάθε υποψήφιου ενοικιαστή καθώς και πιθανές εξώσεις. Ο διαχειριστής του ακινήτου σας θα επαληθεύσει την εργασιακή απασχόληση του υποψήφιου ενοικιαστή καθώς και το δηλωθέν του εισόδημα. Ο διαχειριστής της ακίνητης περιουσίας σας θα επικοινωνήσει με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ακινήτου του κάθε υποψήφιου ενοικιαστή σας για να ελέγξει το ιστορικό των μηνιαίων πληρωμών του και την φροντίδα του ακινήτου. Ο διαχειριστής της ακίνητης περιουσίας σας θα συζητήσει μαζί σας τα αποτελέσματα της έρευνάς του και θα σας προτείνει την άποψή του.

Υπογράφοντας το ενοικιαστήριο

Υπογράφοντας το ενοικιαστήριο

Για να επιτευχθεί μία ομαλή συνεργασία είναι βασικό να υπάρχει μία επαγγελματική συμφωνία. Θα συντάξουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, με βάση την πολυετή εμπειρία μας στο χώρο, και θα εξασφαλίσουμε να υπογραφούν και από τις δύο πλευρές.

Συντονισμός της εγκατάστασης του νέου ενοικιαστή

Συντονισμός της εγκατάστασης του νέου ενοικιαστή

 • Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα εισπράξει το μίσθιο του πρώτου μήνα καθώς και την ασφάλεια πριν την εγκατάσταση του ενοικιαστή.
 • Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα ετοιμάσει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο και οποιαδήποτε άλλα έγγραφα κριθούν απαραίτητα.
 • Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα συναντηθεί με εσάς και τον ενοικιαστή πριν την εγκατάστασή του δεύτερου για να εξασφαλίσει ότι όλες οι συμφωνίες τηρήθηκαν.
 • Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα καταγράψει με ψηφιακή φωτογράφηση την κατάσταση του ακινήτου σας πριν την εγκατάσταση του ενοικιαστή.
 • Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα υπογράψει μαζί με τον καινούριο ένοικο του ακινήτου σας το έντυπο που αφορά στην κατάσταση του ακινήτου πριν την εγκατάστασή του.
 • Ο Διαχειριστής του ακινήτου σας θα ενημερώσει το ενοικιαστή όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής του μισθίου και άλλων λογαριασμών.
Συλλογή των ενοικίων

Συλλογή των ενοικίων

Η συλλογή των ενοικίων για ένα διαχειριστή ακινήτων δεν ξεκινάει την ημέρα οφειλής τους. Η διαδικασία ξεκινά την ημέρα που ο ενοικιαστής συμπληρώνει το έντυπο του υποψήφιου ενοικιαστή. Ο έλεγχος του υποψήφιου ενοικιαστή όσον αφορά προηγούμενες μισθώσεις ακινήτων, και όσον αφορά την εργασιακή απασχόληση και των οικονομικών δεδομένων είναι το πρώτο βήμα. Αν όλα αυτά πάνε καλά το επόμενο βήμα αποτελεί η υπογραφή των σχετικών δεδομένων. Τα έντυπα αυτά θα καθορίζουν με ακρίβεια τα εξής:

 • ποια ώρα και μέρα θα πρέπει να πληρώνεται το μισθίο
 • που θα πληρώνεται το μισθίο
 • τι γίνεται εάν το ενοίκιο δεν πληρωθεί όπως θα έπρεπε

Μερικές φορές ένας καλός ενοικιαστής μπορεί να περάσει δύσκολες στιγμές. Η εταιρία διαχείρισης ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζει και να έχει συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου σχετικά με την ελαστικότητα που θα έχει όσον αφορά έναν καλό ενοικιαστή. Πέραν αυτού είναι καθήκον της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων να συλλέξει τα οφειλόμενα ενοίκια. Σε τελικό στάδιο προσφυγή σε νομικές διαδικασίες ή ακόμη και έξωση μπορεί να επιλύσουν κάποια σοβαρή κατάσταση.

Μεταφορά των λογαριασμών

Μεταφορά των λογαριασμών

Θα βοηθήσουμε τους νέους ενοικιαστές να μεταφέρουν όλους τους λογαριασμούς που αφορούν το ακίνητο στο όνομά τους ώστε να αποφευχθούν τυχόν χρεώσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Συντονισμός επισκευών και συντήρησης

Συντονισμός επισκευών και συντήρησης

Διαρκώς ψάχνουμε εταιρίες επισκευών και συνεργεία που να παρέχουν τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες και με τις καλύτερες τιμές.

24 ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση

24 ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση

Παρέχουμε στους πελάτες μας 24 ωρη εξυπηρέτηση. Ελαχιστοποιούμε το κόστος επισκευών χρησιμοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο συνεργείων και προμηθευτών με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Μία επιθεώρηση από το διαχειριστή του ακινήτου σας

Μία επιθεώρηση από το διαχειριστή του ακινήτου σας…

Ετησίως πραγματοποιούμε στα ακίνητα που διαχειριζόμαστε μία λεπτομερή επιθεώρηση παρέχοντας ένα έγχρωμο φυλλάδιο με προτάσεις για τυχόν βελτιώσεις που θα πρέπει να κάνουν οι ενοικιαστές, έτσι ώστε να είστε ήσυχοι ότι το ακίνητό σας παραμένει σε καλή κατάσταση για μελλοντική χρήση, ελαχιστοποιώντας έτσι το κόστος επισκευών.

Διαχείριση και επίβλεψη της αποχώρησης των ενοικιαστών

Διαχείριση και επίβλεψη της αποχώρησης των ενοικιαστών

 • Πλήρης και λεπτομερής αναφορά κατά τη λήξη της μίσθωσης του ακινήτου η οποία συγκρίνεται με την αρχική αναφορά εγκατάστασης του ενοικιαστή.
 • Η διαδικασία αποχώρησης του ενοικιαστή συμπεριλαμβάνει συνάντηση με τον ενοικιαστή στο ακίνητο, εξασφαλίζοντας ότι όλα τα κλειδιά έχουν συγκεντρωθεί και το ακίνητο βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
 • Συμβουλεύουμε τους ενοικιαστές για ποσά που πρέπει να πληρωθούν λόγω φθορών και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων για τυχόν φθορά του ακινήτου.
 • Εξασφαλίζουμε να έχουν πληρωθεί όλοι οι λογαριασμοί που αφορούν το ακίνητο και να μην υπάρχουν εκρεμότητες.
 • Πληρoφορούμε τους ενοικιστές για τυχόν κρατήσεις που έγιναν στην προκαταβολή τους και το ποσό το οποίο δικαιούνται ως επιστροφή για να μην υπάρξουν διαφωνίες.
 • Επιστροφή της προκαταβολής.
Ακριβείς εκτιμήσεις

Ακριβείς εκτιμήσεις

Πραγματοποιούμε εκατοντάδες εκτιμήσεις μηνιαίως, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε άπταιστα τις τιμές των ακινήτων στην περιοχή σας. Οι εκτιμήσεις μας είναι ολοκληρωμένες συνυπολογίζοντας όλα τα θετικά στοιχεία του ακινήτου σας όπως για παράδειγμα εάν βρίσκεται κοντά σε κάποιο πάρκο, καλά εστιατόρια, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μηνιαίες αναφορές

Μηνιαίες αναφορές

 • Το Λογιστήριό μας θα σας παρέχει μηνιαίως αναλυτικές αναφορές για τα εισοδήματα και τα έξοδα του ακινήτου σας.
 • Το Λογιστήριό μας θα σας παρέχει και την ετήσια αναφορά εσόδων-εξόδων του ακινήτου σας καθώς και όλα τα έντυπα που θα χρειαστείτε για την Εφορία.